HTML

Öt év

Aki vidám könnyed bejegyzéseket keres és véletlen tévedt erre, az most csukja be az oldalt, mert ez nem az a szórakoztató bejegyzés. Viszont azt hiszem az esetek zömében aki keresővel rátalált a témára, az a személy viszont nem véletlen jár erre.

Friss topikok

A kezelés

2013.07.10. 00:42 :: mrakos

Sokszor lesz téma ebben a blogban, de most általánosságban legyen itt néhány szó.Elsőnek arról, hogy mi az orvosi kezelés módja. Itt rögtön felmerül a szokásos reflex, miszerint jobb lenne-e egy külföldi kezelés? Hamar megnyugtattak több forrásból is, hogy nem, mer már hazánkban is a nyugati protokoll szerint járnak el. Elvben ugyan azt kapja itthon, mint mait mondjuk Németországban kapna. Na de miből is áll ez?  

Az első lépés a műtét. Idegsebész hajtja végre a daganat eltávolítását. Már ha ez lehetséges, mert ha túl későn diagnosztizálják, akkor bizony előfordulhat, hogy ez nem lehetséges, hanem előbb sugárkezeléssel csökkentik a daganat méretét. A műtétnél persze újra felmerül a nagy kérdés: "Ki és Hol?" Az országban elve túl sok helyen nem végeznek ilyen beavatkozást. Egy az egészségügy kiszolgáló ágazatában dolgozó személy azt mondta nekünk, hogy ezt csak Budapesten végeztetné ha az ő gyermekéről lenne szó, mert hogy gyermek operációkban ott végzik a legtöbb beavatkozást tehát ott a legnagyobb a rutin. Az én véleményem az, hogy habár ez a logika igaz lehet egy rutin műtétnél, de nem egy ilyen speciális esetben, mint az agyműtét. Így esetünkben - a különböző információk szerint - az ország második legelismertebb szakembere végezte a daganat eltávolítását egy vidéki "központi" kórházban.

A második lépés a kemó és sugár terápia. Az onkológiai kezelés a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán folyik. meg kell, hogy mondjam ennek mibenlétéről a műtét után túl sok fogalmunk nem volt. Az is bebizonyosodott, hogy az idegsebészek és gyermekgyógyászok habár nagyon segítőkészek, de nem igazán tartanak lépést az aktuális onkológiai protokollal és eredményekkel így nem csak infó hiányban voltunk, de bizony sokszor félre tájékoztattak és volt köztük durva esett is.

Szólj hozzá!

Címkék: agy kórház gyermek kemó sugárterápia medulloblastoma gyermekkori daganat

A bejegyzés trackback címe:

https://otev.blog.hu/api/trackback/id/tr35398356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása