HTML

Öt év

Aki vidám könnyed bejegyzéseket keres és véletlen tévedt erre, az most csukja be az oldalt, mert ez nem az a szórakoztató bejegyzés. Viszont azt hiszem az esetek zömében aki keresővel rátalált a témára, az a személy viszont nem véletlen jár erre.

Friss topikok

Utókezelések, egyéb teendők

2014.06.12. 02:26 :: mrakos

A kemó vége fele már egybe ér a citopéniás állapot a legtöbb embernél így ott csak azon van az egész család, hogy túl jussunk ezen az időszakon. Ha viszont vége az egymásba érő kezeléseknek, akkor az egy pillanatnyi megkönnyebbülés jelent. Azonban ilyenkor jobb utána járni néhány dolognak. Sajnos általános probléma, hogy nem kellően átfogó az egyes részlegek együtt műkődése (e sorok írásának pillanatában). A prioritás a daganat elleni harcon van, ez érthető, a kórházban leginkább csak ezzel foglalkoznak. Ugyanakkor van egyéb dolog is ami halogatása problémát jelent. Például az agy műtét egyik következménye a kancsalság lehet. Ha ez az állapot kezeletlenül túl sokáig fennáll akkor akár véglegesen rögzülhet is. Nyilván ha citopén a gyermek nem lehet szemorvoshoz menni, de ha az állapota akár átmenetileg lehetővé teszi (akár magán rendelésre) menjünk el.
A mozgás rehabilitáció elkezdése se árt az utókezelés alatt, persze az orvossal együttműködve. Itt akár könnyed játékos formák is szóba jöhetnek, persze szigorúan csak szakemberrel.
Sajnos a hallást ért károsodást felmérni viszont csak a kemó kezelés befejezése után lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: kórház mozgássérült utókezelés kemó kancsalság gyermekkori daganat

A bejegyzés trackback címe:

https://otev.blog.hu/api/trackback/id/tr796296502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása